BUTIKKER
FØLG OS PÅ DE SOCIALE MEDIER
© Copyright – Design by JH-Line
Vi brænder så meget for kvalitet, at vi nærmest kunne riste kaffen med vores brændende passion for gode bønner.
Vi føler en stor kærlighed til kaffe, og derfor rister vi nænsomt vores udvalgte kaffebønner i vores atelier i hjertet af Odense i BRØDs eget mikroristeri.
Her rister vi kaffen med kyndige hænder, mens vi nyder duften og sørger for at både god kaffe og god karma ryger direkte ned i din kaffepose.
For os handler det om værdighed, og om at levere et produkt, som vi med stolthed kan fortælle historien om.
Vi udvælger nøje vores kaffebønner, og rister dem med præcis samme nørdede tilgang, som vi bager vores brød. Og det siger altså ikke så lidt.
Dine ristede bønner er hørt.
I Brød bruger vi kaffebønner fra:
Colombia, Brasilien, Nicaragua og Etiopien
Alle fire slags bønner er i vores Brøds blend som vi også bruger i vores butikker, disse bønner er mellem ristet og rammer et bredt publikum.
Vores Colombia og Espresso bønner er begge udelukkende vores Colombia bønne hvor vores Colombia er mellem ristet og vores Espresso er mørk ristet.
Herunder er kan i se en nærmere beskrivelse af de fire kaffebønner:
Columbia: Meget alsidig men god mild med rund smag og aroma
Nicaragua: Fyldig krop med noter af appelsin, honning, abrikos og chokolade. Særdeles velbalanceret syrlighed.
Brasilien: Både en sød og stærk smag med noter af vin
Etiopien: Med noter af frugt og en komplet kaffe oplevelse.
De første arabiske kaffebønner blev bragt herop til Europa af Venezianske købmænd men bliver først nævnt i 1665 i Danmark. De første årtier var det en mere ekslusive drik men i løbet af 1700-tallet blev det en bøndernes drik.
I starten ristede man hele bønner på panden og knuste dem derefter i en køkken morder og derefter blev der hældt kogene vand over de knuste ristede kaffebønner. Op igennem 1700-tallet sker der små ændringer i måden og lave kaffe på og slut 1700-tallet begynder man så småt at lave filter kaffe.
I slutningen af 1700-tallet begyndte kaffe også at bliver bøndernes drik, og da bønderne udgjorde mere end 75 % af befolkningen udviklede det Danmark i starten af 1800-tallet fra et te drikkende land til et kaffe drikkende land.
I 1900-tallet begyndte kaffeboder at poppe op ved byggepladser og andre steder i blandt andet storbyerne. Dette var et forsøg på at ædrugøre industriarbejdere og en god måde at varme sig på de kolde vinterdage.
Omkring 1960´erne kom kaffemaskiner på markedet og kaffeproducenterne begyndte at kæmpe om at være billigst og de sidste 30-40 år er der, der er sket størst udvikling. Espresso maskiner på de fleste caféer men også i det private hjem sammen med kapselmaskiner.